Венцеслав Константинов

 

 

М Ъ Ж К И  С Т Р А С Т И

 

         Веска е красива и едрогърдеста, живее в крайните квартали на София, има проблеми с родителите си – баща й жестоко я бие, за да я "вкара в пътя", а тя непрекъснато бяга от къщи.

         Насинена от бой и гладна Веска седи в сладкарница "Кристал" до ЦУМ с надеждата някой да й вземе поне едно кафе. Облечена е само с тънка рокличка и сандалки на бос крак. Хората наоколо са малко, всеки разговаря с някого или поне така изглежда. Веска е сама и се чувства неудобно. На келнера казва, че още няма да поръчва, защото чака някого. Никого не чака.

         На една маса забелязва млад мъж, който упорито я гледа. Тя също го поглежда, но извръща очи, защото се страхува да не я вземат за "някоя". По едно време мъжът се приближава, казва, че е шофьор и днес е получил премиални, та иска да я почерпи. Поръчва торта и кафе, а после й предлага да се поразходят из ЦУМ. Там й купува хубави дрехи, сини дънки, модни обувки и дори сребърен пръстен. Споделя й, че живее сам в Ботевград и желае да я покани в дома си с най-сериозни намерения. Трогната от вниманието и щедростта на мъжа, Веска веднага се съгласява.

         Мъжът действително кара камион и така за по-малко от час, без много приказки, стигат до дома му. Въвежда я в хола, казва й да се разположи удобно, а той ще прескочи до магазина да вземе нещо за хапване и почерпка по случай хубавото им запознанство. Веска е замаяна от щастие, готова е да направи всичко за милия непознат мъж, да му подари цялата си любов.

         Но животът е неразгадаема тайна...

         Шофьорът доста се позабавя, накрая, вече по мръкване, се появява пиян и свиреп. Разкрещява се, че и тя е като всички останали, дошла е тук, само за да му яде парите. Нахвърля се върху нея, започва да я бие и да иска секс. Изглежда, не познава други отношения с жена. Веска се разпищява – дошло и е до гуша от побоища, – запраща му пръстена в лицето, също и купените нови дрехи, остава само по дънки и, полуоблечена, излиза на пътя. Вече е късно, мръзне, не знае какво да прави. На небето няма и една звезда. Накрая хваща на автостоп някакъв ТИР, където шофьорите дружно я изнасилват и така се прибира вкъщи. Дънките й са мокри на чатала и баща й, като мъж, я набива още веднъж. Ревниво и безжалостно.